Het Team Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 15 October 2006 21:36

Samenstelling Het Vriendenteam (RDC 4) seizoen 2011-2012

Spelers Vrije rol (geen voetbal, wel feesten)

1. Patrick Albach

Oscar Korderijnk

2. Marvin Beusekamp

Marcel Slothouber

3. Raymond Brinkerink

Tim Draaijer

4. Christaan Deters

Maarten Vroklage

5. Bas Jonker

6. Sjors Lommerts

7. Shariff Lutfi

Grensrechter

8. Remon Rasing

Remco Albers

9. Joey van Reem

10. Frank van Rossum

Getransfereerd

11. Ruben Wassink

Allan Beumer

12. Sander Wassink

Bas Jansen

13. Jeroen Webbink

Rob Jonker

14. Danny Westendorp

Erwin Severein

15. Ugur Yurukel

Menno van Aalst

16. Martijn Zandkamp

17. Stevin Zand Scholten

Met voetbalpensioen

18. Jasper Zwoll

Tim Draaijer

19. Bart Talens

Oscar Korderijnk

Nick Melis

Leiders

José Mendez Carnero

Patrick Severein

Jasper Pothaar

Theo Tempelman

Marcel Slothouber

Mark Toepoel

Maarten Vroklage


Rick Vroklage


Elftalhistorie

Het begin van het seizoen 2000-2001. Daventria 2 bestaat al een aantal jaren grotendeels uit dezelfde groep jongens. Vrijwel allemaal hebben ze alle jeugdselecties van het geroemde Daventria doorlopen. Goede herinneringen zijn er voor de meesten aan de wedstrijden tegen de jeugdselecties van profclubs onder de bezielende leiding van de Daventria-legende Bart Kolkman. Zware trainingen, uitwedstrijden met de bus, spelen in (lege) stadions, aansprekende internationale jeugdtoernooien (en bijbehorende reisjes) maar ook leuke feesten en bijvoorbeeld uitstapjes naar Centerparcs zorgden voor een mooie voetbaltijd.

Voor veel jongens worden (tijdens en) na het voetballen in de jeugd andere dingen ook belangrijk. Zo ging vrijwel iedereen studeren, vaak buiten Deventer, en was stappen, onder meer in de verschillende nieuw te ontdekken steden, voor velen bijna een full-time baan. Daarnaast was in de jeugd door Bart Kolkman de term "Straatje Jonker-Jansen" al geintroduceerd. De betekenis hiervan is wat lastig uit te leggen maar het vermoeden bestaat dat er een verband bestaat met woorden als dwarsliggen, eigenwijs, lastig en opstandig. (als iemand een betere omschrijving heeft hoor ik het graag)

Zo was het 2e van Daventria ontstaan met veel jonge twintigers en enkele ouderen. Al een tijdje sluimerde het idee om een "eigen" vriendenteam op te richten zodat zelf bepaald zou kunnen worden onder welke voorwaarden en met wie er samengespeeld zou worden. In de Daventria situatie was dit echter paktisch onmogelijk omdat er dan vrijwel geen selectie over zou blijven. Toen werd in het najaar van 2000 duidelijk dat de club zou gaan fuseren. Dit bood perspectieven voor het op te richten vriendenteam.

Al snel werden enkele besprekingen belegd door een aantal spelers van Daventria 2. Er werd uitgebreid gefilosofeerd over de doelstellingen die het team zou moeten hebben. Ook werd uitgebreid nagedacht over de risico's, de samenstelling, het speelniveau, de speeltijd, de regels die zouden moeten gelden en nog belangrijker: hoe de regeld gehandhaafd zouden moeten worden. Het resultaat was uiteindelijk een groep van ruim twintig spelers, een trainer, drie leiders, een grensrechter, serieuze elftalregels, een Raad van toezicht en een evenementencommissie van vijf personen. De spelers zijn afkomstig uit het 1e en 2e van Daventria en uit vroegere jeugdelftallen. Deze spelers waren inmiddels gestopt of speelden bij een andere club en werden benaderd om in het nieuw op te richten team te komen spelen.

Het eerste fusiejaar, het seizoen 2001-2002, was voor het nieuwe RDC 5 een succesvol jaar op alle vlakken behalve het sportieve. In de reserve 4e klasse wordt het seizoen onderin de middenmoot afgesloten. In het seizoen 2002-2003 werden echter alle doelstellingen behaald inclusief het kampioenschap van de reserve 4e klasse! In het seizoen 2003-2004 wordt geprobeerd hoge ogen te gooien in de reserve 3e klasse.

Last Updated on Thursday, 29 September 2011 16:30